Pompierii au intervenit pentru stingerea a două incendii în Ghiorac și Oradea

169
 

Marți, 17 noiembrie, pompierii militari bihoreni au acționat în localitatea Ghiorac, comuna Ciumeghiu, respectiv pe strada Borșului din municipiul Oradea pentru stingerea a două incendii provocate, cel mai probabil, de amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile față de mijloacele de încălzire.

 

​În jurul orei 16.10, forțele de intervenție ale Detașamentului de Pompieri Salonta au fost alertate pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie situată în satul Ghiorac, comuna Ciumeghiu. 

​La sosirea echipajelor de pompieri, flăcările se manifestau în dormitorul locuinței, existând pericolul propagării acestora la întreaga casă. Pompierii militari au localizat și lichidat incendiul cu operativitate, limitând pagubele la două corpuri de mobilier.

​În seara aceleiași zile, în jurul orei 21.20, pompierii Detașamentului 2 Oradea au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o baracă din lemn, amplasată pe strada Borșului din municipiu. În urma producerii evenimentului, a ars construcția improvizată și deșeuri menajere aflate în interiorul acesteia.  

​În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” reaminteşte bihorenilor obligativitatea respectării următoarelor măsuri de apărare împotriva incendiilor: 

•Nu aşezaţi în apropierea sobei sau pe aceasta materiale combustibile;

•Nu folosiţi decât materialul combustibil pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia;

•Nu folosiţi soba decât cu uşiţa închisă;

•Aşezaţi o tăviţă metalică în faţa sobei, în dreptul uşiţei;

•Stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa;

•Nu adormiţi niciodată înainte de a vă asigura că focul din sobă este stins;

•Nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi pe timpul funcţionării sistemelor de încălzire.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.