Polițiștii de prevenire bihoreni au acționat în stațiuni și tabere școlare, pentru siguranța copiilor, părinților și turiștilor

215

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au continuat acțiunile menite să prevină victimizarea și pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la necesitatea adoptării conduitei preventive pe parcursul sezonului estival. În acțiunile preventive, desfășurate în locaţiile cu un aflux mare de public din județul Bihor, cât și în zonele de agrement frecventate de turiști, au fost angrenați , alături de polițiștii bihoreni, și reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Oradea, reprezentanți ai Serviciului Județean Anticorupție Bihor, jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bihor, polițiști de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Bihor și reprezentanți ai Centrului Județean de Prevenire, Evaluare și Consiliere Bihor.

Astfel, în perioada iulie – august, polițiștii de prevenire și de proximitate bihoreni au desfășurat activități de informare și conștientizare a cetățenilor asupra factorilor favorizanţi victimizării şi a măsurilor preventive ce trebuie adoptate pentru a preveni furturile, în stațiunile bihorene Băile Felix, 1 Mai și Padiș, dar și în parcurile și ștrandurile din municipiul Oradea.

În discuțiile cu cetățenii, polițiștii de prevenire bihoreni au accentuat măsurile de prevenire a furturilor de pe plajă, din spațiile de cazare, specifice sezonului estival, dar și conduita necesară prevenirii furturilor din autoturime. În interiorul autovehiculelor în care polițiștii au observat bunuri de valoare lăsate la vedere, propritarii au fost atenționați prin amplasarea pe parbriz a unor materiale cu recomandări punctuale în acest sens.

De asemenea, poliţiştii bihoreni au distribuit materiale cu recomandări preventive (afișe, flyere şi broșuri) și obiecte promoționale (brățări, breloc-uri, evantaie cu mesaje preventive, etc.) cu sloganul campaniei ”Siguranță în vacanță!”.

Totodată, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor alături de reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Oradea și cei ai Centrului Județean de Prevenire, Evaluare și Consiliere Bihor au desfășurat întâlniri preventive cu copiii, în taberele școlare din județul Bihor, organizate în locațiile Direcției Județene de Tineret și Sport Bihor.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.