Poliţiştii de frontieră din Vama Borș au depistat o familie din Siria care a încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria

293
 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borș, judeţul Bihor, au depistat o familie din Siria, formată din doi adulți și doi copii, care a încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria. 

 

În data de 29.10.2020, în jurul orei 14.20, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borș – I.T.P.F. Oradea au desfăşurat o misiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. În urma acţiunii, în apropierea frontierei, la aproximativ 150 de metri de linia de frontieră au fost depistate patru persoane, doi adulți cu doi copii, care se îndreptau pe jos, spre teritoriul Ungariei.

Imediat, persoanele în cauză au fost preluate și transportate la sediul Sectorului P.F. Borș, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei patru sunt o famile din Siria, 2 adulți în vârstă de 27, respectiv 20 de ani şi 2 minori în vârstă de 2 ani. Persoanele în cauză au declarat că doreau să ajungă în Germania.

În cauză, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat,urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.