13.1 C
Aleşd
vineri, 12 aprilie 2024

Polițiștii bihoreni organizează un concurs de mesaje, eseuri și desene preventive, pentru a oferi suport victimelor violenței domestice

În perioada 25 noiembrie – 10 decembrie, în cadrul campaniei „Violența lasă urme! Îndrăznește să ridici privirea!”, polițiștii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, împreună cu reprezentanții Fundației „Lampas” și cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor organizează o serie de manifestări menite să conştientizeze publicul cu privire la violenţa domestică şi urmările acesteia.

- Publicitate -

Perioada aleasă pentru desfăşurarea campaniei de prevenire a violenţei în familie în judeţul Bihor se încadrează între două date calendaristice semnificative: 25 noiembrie – Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor şi 10 decembrie – Ziua Internaţională a Drepturilor Omului.

Manifestările organizate de polițiștii de prevenire bihoreni și de partenerii de program vor marca ziua de 25 noiembrie, Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor, aducând la cunoştinţa cetăţenilor faptul că acest fenomen reprezintă o gravă încălcare a drepturilor omului.

În acest context, polițiștii de prevenire bihoreni și partenerii de program  vor desfășura o serie de activități informativ – preventive, sub forma unui concurs de mesaje de încurajare pentru victimele violenței domestice, a unor mese rotunde cu elevi, studenți și alți specialiști din domeniu, toate prin prin intermediul unor aplicații on-line.

Astfel, polițiștii de prevenire bihoreni lansează invitația comunității locale să transmită un mesaj de susținere pentru victimile violenței domestice, sub forma unui eseu, a unui desen sau a unei înregistrări video (testimonial). 

Scopul  acestor mesaje este acela de a atrage atenția asupra diferitelor forme de violență cu care se confruntă comunitatea locală, subliniind că violența este o încălcare a drepturilor omului.

Aceste mesaje vor fi folosite la editarea unor materiale informativ – preventive, care vor fi realizate de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor, Fundația „Lampas” și D.G.A.S.P.C. Bihor, sub forma unor ghiduri pentru victime și specialiști, materiale care să îi ajute în înțelegerea fenomenului și identificarea timpurie a semnelor care indică o relație abuzivă, pentru ca victimele să își cunoască drepturile și unde pot cere ajutor.

Regulamentul de concurs este următorul:

Concursul constă în realizarea unei lucrări/eseu/desen/testimonial care să conțină mesaje motivaționale pentru comunitate, pentru a atrage, astfel, atenția asupra importanței conștientizării fenomenului de violență asupra femeii și a încerca diminuarea acestuia.

Lucrările, eseurile, mesajele, testimonialele pot fi trimise prin email, la adresa [email protected] împreună cu datele personale, respectiv nume, prenume, profesor coordonator (dacă lucrările sunt întocmite cu ajutorul unor dascăli). 

Eseul, în care să se regăsească un mesaj adresat comunității, poate avea maxim o pagină, trebuie redactat cu caractere de 14 – Times New Roman și poate fi trimis în format „PDF”.

Lucrările tip desen pot fi realizate prin orice tehnică (creion, acuarelă, cariocă etc.) și vor fi trimise fotografiate sau scanate.

Recomandăm ca fotografiile, desenele scanate sau clipurile video să aibă dimensiunea maximă de 25 MB.

Cele mai reușite mesaje vor fi publicate și transmise pe paginile de socializare ale partenerilor și pe blogul polițiștilor de prevenire bihoreni – Împreună pentru siguranța bihorenilor.

Lucrările vor fi transmise pâna la data de 22 noiembrie 2021,pe adresa de email [email protected].

Detalii sau informații pot fi obținute la numărul de telefon 0259403104 – Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,205FaniÎmi place
1,737CititoriConectați-vă
787CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,570AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI