30.3 C
Aleşd
marți, 23 iulie 2024
Blue Container Aleșd

Polițiștii Bihoreni Desfășoară Acțiuni de Conștientizare cu Ocazia Zilei Europene de Prevenire a Furturilor din Locuințe

Cu prilejul Zilei Europene de Prevenire a Furturilor din Locuințe, celebrată anul acesta pe 19 iunie, polițiștii din Bihor au desfășurat o serie de acțiuni în municipiul Oradea și stațiunea Băile Felix. Scopul acțiunilor a fost de a conștientiza cetățenii cu privire la modalitățile prin care își pot proteja locuințele și de a-i responsabiliza în cunoașterea principalelor măsuri de autoprotecție.

În cadrul campaniei „Acțiunea voastră. Siguranța tuturor! Ne securizăm locuințele, ne asigurăm liniștea!”, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au interacționat cu cetățenii în locuri publice aglomerate, centre comerciale, Aeroportul Internațional Oradea, asociații de proprietari și în stațiunea Băile Felix.

Polițiștii au informat cetățenii despre cele mai uzuale moduri de operare ale infractorilor, precum declinarea de calități oficiale, înșelăciuni prin diverse pretexte sau vânzarea de produse, toate cu scopul de a pătrunde în locuințe. Au fost aduse în atenție tipurile de bunuri vizate de hoți și elementele de siguranță necesare pentru protejarea locuințelor.

De asemenea, cetățenii au fost sfătuiți să evite comunicarea detaliilor despre absențele îndelungate de acasă în convorbirile cu alte persoane sau pe rețelele de socializare, subliniindu-se vulnerabilitatea pe care o poate aduce un simplu check-in la aeroport. Polițiștii au recomandat și evitarea postării imaginilor ce pot dezvălui bunurile de valoare din locuințe sau absența proprietarilor.

Un element inedit al campaniei a fost utilizarea ochelarilor VR, prin care cetățenii au putut experimenta virtual o spargere de locuință, conștientizând impactul dramatic al unui astfel de eveniment.

Acțiunile preventive vor continua pe tot parcursul sezonului estival, polițiștii din Bihor fiind dedicați protejării cetățenilor și prevenirii furturilor din locuințe.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,928FaniÎmi place
1,733CititoriConectați-vă
986CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,620AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI