Poliţiştii bihoreni au reţinut, joi, 34 de permise şi au aplicat amenzi în valoare de 75.330 de lei

158
Poliția Aleșd amenzi 2
Foto © AlesdOnline arhivă

Joi, 20 februarie, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 165 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 75.330 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 34 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute șapte certificate de înmatriculare, au fost constatate trei infracțiuni și douătamponări.  

44 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 38 de pietoni au fost sancționați pentru traversări neregulamentare, 14 participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 14 conducători auto au fost sancționați pentru neacordarea priorității de trecere, 11 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea semnificației culorilor semaforului electric, au fost sancționate șaptedepășiri neregulamentare, iar 37 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Astfel, joi, 20 februarie, la ora 17.03, pe D.N. 19/E, în localitatea bihoreană Fegernicu Nou a fost depistat în trafic un bărbat de 41 de ani, din localitatea Bălaia, județul Bihor, în timp ce conducea o autoutilitară cu viteza de 107 km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50 de km/h.

Conducătorul autoutilitarei care a depăşit limita legală de viteză cu 50 de km/h a fost sancţionat contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.    

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.