21.5 C
Aleşd
miercuri, 22 mai 2024
Blue Container Aleșd
 

Poliţiştii au dat amenzi de peste 15.000 de lei pentru nepurtarea măştii de protecţie în ultimile 24 de ore

Cipleu Sorin Leontin - PSD Alesd  
 

Aproape 4.000 de persoane legitimate și 335 de societăți comerciale, mijloace de transport și autoturisme, verificate în ultimele 24 de ore, pentru prevenirea răspândirii şi limitarea infectării cu noul coronavirus, în județul Bihor. 

Duminică, 14 martie, sub autoritatea Instituţiei Prefectului – Judeţul Bihor, poliţiştii bihoreni, alături de reprezentanţi ai unor instituţii de aplicare a legii din judeţul Bihor au continuat acțiunile în sistem integrat, în zonele publice aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în trafic, precum și în mijloacele de transport, pentru verificarea respectării prevederilor legale și a măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii răspândirii Covid-19 în județul Bihor. 

În cadrul acțiunilor desfășurate în ultimele 24 de ore, echipele mixte au acționat integrat, au legitimat 3.976 de persoane și au verificat respectarea prevederilor legale dispuse în contextul stării de alertă și a măsurilor sanitare în 115 societăți comerciale, marketuri, restaurante, terase, unităţi de tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, piețe, târguri, parcuri și zone de agrement. 

Ciprian Blejan

De asemenea, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost verificate 123 de autoturisme, precum și 97 de mijloace de transport,din care 33 de mijloace de transport public în comun.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 168 desancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 23.750 de lei. 

Dintre acestea, 147 de sancțiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 15.750 de lei, au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție, 20 de sancțiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 7.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, iar o sancțiune, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, a fost aplicată pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea.

În cadrul misiunilor desfăşurate duminică, 14 martie,pentru prevenirea răspândirii Covid-19 în județul Bihor, au fost angrenați 214 polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, 22 de cadre ale Poliției Locale Oradea, 20 dejandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bihor, un pompier militar din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al judeţului Bihor, un inspector al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, un comisar al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, un inspector al Direcției de Sănătate Publică,precum și un inspector al Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Acțiunile de verificare vor continua zilnic, la nivelul județului Bihor, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19. 

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,531FaniÎmi place
1,737CititoriConectați-vă
993CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,580AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI