Polițiștii au confiscat 10 arme, 3 arbalete și aproape 9.500 de cartușe. Un bărbat a ajuns în arest

673

Polițiștii bihoreni din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat, miercuri 24 noiembrie, două percheziții la domiciliile a două persoane.

Un bărbat de 50 de ani din Diosig și o femeie de 27 de ani din Oradea au fost vizați de această acțiune. Cei doi sunt bănuiți de comiterea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

„În urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii au descoperit 10 arme, dintre care trei arme letale, lungi și alte 7 arme neletale, de diferite tipuri și calibre, 3 arbalete, 9.428 de proiectile neletale, de diferite calibre, 14 săgeți cu vârf metalic, 6 lunete și un amortizor, toate deținute ilegal, persoanele în cauză nefiind autorizate să dețină, să poarte sau să folosească arme letale sau neletale supuse regimului autorizării. Toate armele și muniția descoperite au fost ridicate de polițiști, în vederea continuării cercetărilor”, informează comisar-șef IPJ Bihor, Alina Fărcuța.

În urma administrării probatoriului în cauză, bărbatul de 50 de ani, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Polițiștii contiună cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.