Polițiști de frontieră reținuți

10985

Pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor se află înregistrat un dosar în care cercetările se efectuează față de doi inculpați după cum urmează:

 
1. Primul agent de poliție de frontieră în cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Borș cercetat pentru săvârșirea a patru infracțiuni de luare de mită, trei infracțiuni de fals informatic și patru infracțiuni de zădărnicirea combaterii bolilor constând în aceea că în data de 10.04.2020 în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe sensul de intrare în țară la PTF Borș linia autotursime a solicitat și primit de la patru persoane venite din zona roșie- Germania- suma de 50 de euro pentru fiecare, implementând în fals în bazele de date că cele patru persoane ar fi șoferi ai unor mijloace de transport cu masa mai mare de 2,4 tone și astfel cele 4 persoane nu au fost plasate în carantină cum este prevăzut în ordonanțețele militare.
2. Secundul, agent de poliție de frontieră în Punctul de Trecere al Frontierei Borș, cercetat pentru săvârșirea a trei infracțiuni de abuz în serviciu, trei infracțiuni de fals informatic și trei infracțiuni de zădărnicirea combaterii bolilor, faptele constând în aceea că în data de 10.04.2020, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu în Punctul de Trecere a Frontierei Borş, pe sensul de intrare în România, pe linia autoturisme, cu ocazia controlului de frontieră efectuat cu privire la 3 persoane venite din zona roșie- G, a nerespectat măsurile de măsurile de control inerente implementând în fals în bazele de date faptul că cele 3 persoane ar fi conducători ai unor vehicule cu masa de peste 2,4 tone și astfel cele 4 persoane nu au fost plasate în carantină cum este prevăzut în ordonanțețele militare.

Față de inculpați s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore formulându-se și propunere de arestare preventivă la Tribunalul Bihor.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale în cauză sau luarea unor măsuri preventive sunt etape sau măsuri ale procesului penal ce nu aduc atingere prezumției de nevinovăție de care beneficiază inculpații.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.