1.5 C
Aleşd
joi, 7 decembrie 2023

Poliţişti de frontieră, la datorie în minivacanța de Sf. Maria

Având în vedere că se apropie minivacanța de Sfânta Maria, prilej pentru mulți cetățeni români de a călători în afara granițelor ţării, în perioada următoare se preconizează o creștere a traficului în punctele de trecere a frontierei, în special la frontiera cu Ungaria.

- Publicitate -

În acest sens, conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea continuă să aplice masurile aflate în competenţa instituţiei, dispuse de la începerea sezonului estival, pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ.

Pentru fluidizarea traficului, s-a suplimentat numărul polițiștilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor.
Subliniem faptul că este folosită la maxim infrastructura punctelor de trecere a frontierei, în limita configuraţiei acestora. De asemenea, în funcție de valorile de trafic, în fiecare punct de trecere a frontierei se vor crea fluxuri suplimentare de control, pe sensul de intrare sau ieșire din țară, după caz.

Menţionăm că la frontierele interne, formalităţile specifice se efectuează în comun cu autorităţile de frontieră ungare, respectiv bulgare, sens în care, în cadrul protocoalelor bilaterale, au fost contactate autoritățile statelor vecine în vederea stabilirii unor măsuri comune de fluidizare a traficului, astfel încât controlul de frontieră să se desfășoare cu operativitate.

În acelaşi timp, au fost dispuse măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, respectiv prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi a contrabandei cu bunuri de larg consum, în punctele de trecere a frontierei şi în zona de competenţă.

În condiţiile în care, conform estimărilor, cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi cele de la frontiera cu Ungaria, iar cele mai mari valori de trafic sunt înregistrate în punctele Borş şi Nădlac II, recomandăm participanţilor la trafic utilizarea şi a celorlalte puncte de trecere deschise traficului internaţional de la graniţa de vest şi sud.

Astfel, la frontiera româno-ungară sunt operaţionale 11 puncte de trecere cu specific rutier:
• pe raza jud. Timiş: P.T.F. Cenad – Kiszombor

• pe raza jud. Arad:P.T.F. Nădlac – Nagylak
P.T.F. Nadlac II- Csanadpalota
P.T.F. Turnu – Batonnya
P.T.F. Vărşand – Gyula

• pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta – Mehkerek
P.T.F. Borş – Artand
P.T.F. Valea lui Mihai – Nyirabrany
P.T.F. Săcuieni – Letavertes

• pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Urziceni – Vallaj
P.T.F. Petea – Csengersima

De asemenea, pentru evitarea aglomerărilor şi pentru scurtarea timpului de control, Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic pregătirea din timp a documentelor de călătorie pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cu celeritate, precum şi verificarea şi pregătirea documentelor necesare minorilor la ieşirea din ţară.

Participanții la traficul transfrontalier au la dispoziție aplicaţia Trafic On-line, ce poate fi accesată pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Anul trecut, în perioada minivacanței de Sf. Maria (14-19.08.2018),la nivelul I.T.P.F Oradea, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 317.340 de persoane, cetățeni români și străini, dintre care 129.888 pe sensul de intrare în ţară şi 187.452 pe sensul de ieşire din ţară şi 105.007 mijloace de transport.

În ceea ce priveşte situația statistică pe puncte de frontieră, cel mai tranzitat a fost P.T.F. Nădlac II, cu un trafic de peste 174.500 persoane persoane, urmat de P.T.F. Borş, unde poliţiştii de frontieră au verificat peste 120.000 persoane.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,494FaniÎmi place
1,746CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,520AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI