POLIȚIȘTI ALĂTURI DE CETĂȚENI LA EVENIMENTUL „DONEAZĂ PASIUNE”

123

În perioada 29 – 30 septembrie a.c., poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii alături de polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au fost prezenți în Cetatea Oradea, în cadrul proiectului local „Donează pasiune”, organizat de Centrul de Transfuzie Sanguină Oradea și de Rotaract Club Oradea, în scopul promovării donării de sânge, al dezvoltării spiritului civic și al pregătirii antivictimale a populației.

În acest context, polițiștii bihoreni au desfășurat o serie de activități informativ preventive, destinate atât copiilor, tinerilor, cât și adulților prezenți în cele două zile la eveniment.

Polițiștii de prevenire bihoreni au organizat dezbaterea „Alcoolul la volan”, cu privire la riscurile pe care le implică consumul de alcool la volan. În cadrul întâlnirii cu publicul, polițiștii de prevenire bihoreni au pus la dispoziția celor interesați o pereche de ochelari care simulează starea de post-consum de alcool, pentru a conștientiza efectele negative pe care le are consumul de alcool asupra organismului, influențând direct comportamentul în trafic.

În cadrul lecţiei de educaţie rutieră „Ora de prevenire”, copiii au aflat de la polițiști informaţii despre semnificaţia indicatoarelor rutiere şi au învățat cele mai importante reguli de respectat în trafic.

În cadrul evenimentului, polițiștii bihoreni i-au implicat pe copii în diverse jocuri și concursuri precum „Prevenirea la cutie”, „Atelierul de proiecte”, „Ghiceşte indicatorul de circulaţie”, pe teme de educaţie rutieră, siguranță pe Internet, bullying etc..

De asemenea, polițiștii de prevenire bihoreni au discutat cu cei prezenţi pe diverse teme cu caracter preventiv, precum violența în familie, prevenirea furturilor din autoturisme, siguranța în mediul online etc..

La eveniment a fost expus unul din autoturismele de serviciu aflate în dotarea polițiștilor rutieri bihoreni, care a putut fi observat îndeaproape de copii.

Totodată, polițiștii bihoreni au distribuit celor prezenți pliante cu recomandări preventive.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.