Poliţist târât cu maşina de un şofer băut şi fără permis

1538
masina poliția orașului Aleșd-800x450
Foto caracter ilustrativ

Depistat cu operativitate și reținut de polițiștii rutieri bihoreni după ce a condus fără permis și sub influența alcoolului și a târât cu autoturismul un polițist care îl verifica, abandonându-l pe carosabil.

Vineri, 4 septembrie, în jurul orei 14.00, un polițist bihorean, de 51 de ani, din cadrul Serviciului Rutier Bihor, în timp ce desfășura activități de dirijare a traficului rutier pe D.N. 19, la coborârea de pe autostradă, în zona localității Biharia, a efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism. 

Bărbatul care conducea autoturismul respectiv a oprit în afara părții carosabile, însă, ulterior, s-a pus în mișcare cu viteză redusă, moment în care polițistul, pentru a-l determina să oprească, a pus mâna pe brațul stâng al șoferului, prin geamul de la portiera stânga față, care era coborât.

Conducătorul auto și-a continuat deplasarea, mărind viteza, fapt ce a determinat dezechilibrarea polițistului, care în cădere s-a prins cu mâna de volanul autoturismului.

Conducătorul auto nu a oprit autoturismul, deși polițistul i-a strigat de mai multe ori să oprească. Acesta a fost târât astfel pe o distanță de aproximativ 2-3 metri, pe partea carosabilă, iar apoi s-a rostogolit pe carosabil. 

Polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județen Bihor au depistat și oprit autoturismul respectiv în trafic, la foarte scurt timp, la aproximativ 7 km de locul producerii evenimentului.

Conducătorul autoturismului a fost identificat ca fiind un bărbat de 36 de ani, din Ungaria, cu reședință în municipiul Oradea, județul Bihor.

În urma verificărilor efectuate de polițiștii rutieri bihoreni, s-a constatat că bărbatul respectiv nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 

De asemenea, în urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. 

În urma evenimentului rutier, polițistul rutier bihorean a suferit leziuni ușoare.

Tot vineri, 4 septembrie, în urma administrării probatoriului în cauză, polițiștii Serviciului Rutier l-au reținut pe bărbatul de 36 de ani, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor. 

Sâmbătă, 5 septembrie, bărbatul de 36 de ani va fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea pentru a se dispune măsuri legale față de acesta.

Polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările în cauză sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.