Pod nou în Nimăești, peste Valea Beiușele

284
 

Astăzi, 28 decembrie, a fost lansată procedura de licitație pentru construirea unui nou pod în localitatea Nimăești, pe drumul județean DJ764H. 

Se propune execuția unui pod transversal nou, cu o lungime de 12 metri peste Valea Beiușele, în locul podului existent cu lungimea de 8 metri. Podul existent a fost construit în anii 1970 și nu mai corespunde normativelor, fiind un pod cu suprastructură din 5 grinzi metalice cu podina de lemn. Cel nou va fi din beton armat cu suprastructură din grinzi precomprimate EUROCODE tip T. De asemenea, se urmărește asigurarea scurgerii apelor și protejarea drumului județean DJ 764 H, a proprietăților adiacente la inundații și modernizarea infrastructurii rutiere pentru asigurarea circulației în condiții de siguranță.

Potrivit anunțului publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), valoarea estimată a lucrărilor 1.979.939,05 lei, fără TVA. Termenul de depunere a ofertelor a fost stabilit pe 19 ianuarie 2022.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.