Platforme de deșeuri în zonele turistice din Bihor

138
Mircea Mălan
Mircea Mălan

Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor și președintele ADI Ecolect Group, Mircea Mălan, a anunțat astăzi, 18 noiembrie, într-o conferință de presă,montarea unor platforme semi-îngropate în zonele turistice din județul Bihor. 

Vor fi achiziționate 13 platforme, fiecare dintre acestea având câte trei recipiente, unul cu o capacitate de3 metri cubi pentru sticlă și două cu o capacitate de 5 metri cubi pentru fracție umedă, respectiv fracție uscată. 

Aceste platforme vor fi amplasate în 13 locații care au fost stabilite în urma consultării cu toți primarii din județul Bihor. Aceste locații sunt locurile unde în sezon merg foarte mulți turiști. De exemplu, în Padiș – Glăvoi, Stâna de Vale, lângă peștera vizitabilă din Remetea, în Șuncuiuș, în Vadu Crișului. Deci sunt zone unde vin foarte mulți bihoreni sau turiști la sfârșit de săptămână și unde nu există un sistem corespunzător de depozitare și gestionare a acestor deșeuri, a precizat Mircea Mălan, președinte ADI Ecolect. 

Locațiile unde vor fi amplasate platformele sunt: Șuncuiuș, Vadu Crișului, Roșia, Pietroasa, Remetea, Bratca, Sat de Vacanță Vârtop, Stâna de Vale, Ștei, Coada Lacului, Luncasprie, Cărăsău și Budureasa. 

Proiectul va fi realizat în parteneriat cu primăriile. Acestea vor pune la dispoziție terenul, iar ADI ECOLECT achiziționează și montează, din bugetul propriu, fiecare platformă. Ulterior, primăriile vorîncheia un contract cu operatorul de salubritate din zona respectivă și va suporta contravaloarea ridicării deșeurilor din platforme. 

Inițiativa a fost votată în unanimitate în Adunarea Generală a Acționarilor, care a avut loc înainte conferinței de presă.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.