Plângeri penale pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor pentru dascălii care instigă elevii la nepurtarea măștilor

1130

Inspectoratul Școlar a luat la cunoștință de intervenția regretabilă al unui cadru didactic de la un liceu din Oradea care timpul unei ore de curs a avut un comportament inadecvat pentru statutul acestuia și în contextul epidemiologic în care ne aflăm. ”Prestația” domnului profesor a fost filmată și încărcată pe contul de facebook al acestuia.

 

În acest sens a fost contactată unitatea de învățământ unde este încadrat domnul profesor pentru lua măsurile ce se impun în această situație. Astfel s-a constituit la nivelul școlii comisia de disciplină care urmează să analizeze faptele săvârșite și să ia masurile care se impun.

Inspectoratul Școlar Județean Bihor înaintează în cursul zilei de azi un denunț penal împotriva domnului profesor pentru zădărnicia combaterii bolilor prevăzută de art. 352 Cod penal.

De asemenea un astfel de denunț va fi înaintat împotriva unei doamne profesor care instigă la nepurtarea măștii, unul dintre copiii dânsei refuzând categoric purtarea măștii în spațiul școlii.

Subliniem faptul că Inspectoratul Școlar Județean Bihor prin atribuțiile care îi revin, monitorizează modul în care se respectă măsurile referitoare la siguranța, securitatea elevilor și sănătatea acestora, asigurând consiliere și sprijin cadrelor didactice, elevilor și părinților pentru desfășurarea unui proces intructiv-educativ de calitate în condiții optime de învățare, dar în același timp sancționând derapaje care nu definesc sub nicio formă corpul profesoral din județul Bihor.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.