Pistă de biciclete din asfalt roșu pe coridorul Nufărul – Cantemir din Oradea

393

În cadrul proiectului de reamenajare şi modernizare a coridorului Nufărul-Cantemir, a fost realizat primul tronson al pistei pentru biciclete, între Pârâul Peța și strada Meiului. 

Pista este realizată dintr-un asfalt roşu, colorat cu ajutorul unui pigment, fiind astfel foarte clar delimitată de trotuar. Pista colorată va ajuta la preîntâmpinarea unor accidente nedorite, avertizându-i pe pietoni să nu intre în spațiul destinat cicliștilor.

Tot ca un element de noutate în amenajarea unor astfel de spații urbane, în locul capacelor de canal cu ramă de beton, constructorul a folosit capace autonivelante, mult mai rezistente în timp și mult mai ușor de fixat la nivelul stratului de uzură.

Lucrările la pista de biciclete și la trotuare continuă pepartea dreaptă a bulevardului, de la strada Arieșului la statuia lui Dimitrie Cantemir. Aici pista și trotuarele se aflăla stadiul de balast, fundația și bordurile fiind realizate. După terminarea lucrărilor la stâlpii de la linia de tramvai, se va executa și turnarea asfaltului. 

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.