21.2 C
Aleşd
duminică, 23 iunie 2024
Blue Container Aleșd

Pietonii indisciplinați, luați în vizor de polițiști: 70 de persoane au fost amendate

 

Peste 110 participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră, sancționați de polițiștii rutieri în acțiune, în ultimele 24 de ore. Dintre aceștia, aproape 70 au fost pietoni.

La data de 6 iunie, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pentru combaterea abaterilor săvârșite de către pietoni și bicicliști, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a conducerii cu viteză excesivă sau neadaptată, a depășirilor neregulamentare și, în general, a cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic pe șoselele bihorene, în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 111 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 54.945 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, polițiștii au reținut opt permise de conducere și trei certificate de înmatriculare.

Astfel, în cadrul acțiunilor au fost sancționați 68 de pietoni, 22 sancțiuni au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 10 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, patru sancțiuni au fost pentru folosirea telefonul mobil la volan fără un sistem de tip „mâini libere”, o sancțiune conducere sub influența alcoolului, trei au fost pentru lipsa ITP, iar trei sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,740FaniÎmi place
1,736CititoriConectați-vă
993CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,610AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI