19.2 C
Aleşd
duminică, 23 iunie 2024
Blue Container Aleșd

Petrecere întreruptă de polițiști. Oamenii legii au dat amenzi de peste 70.000 de lei

 

Luni, 26 decembrie, în intervalul orar 22.00 – 06.00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Beiuș, împreună cu cei ai Secției nr. 2 de Poliție Rurală, de la polițiile orășenești Ștei, Vașcău și Nucet, alături de polițiștii Serviciului de Ordine Publică, cei ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, polițiștii Serviciului Rutier și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Poliției Bihorene, împreună de reprezentanți ai I.S.U. „Crișana” al județului Bihor și ai I.T.M. Bihor au acționat pe raza circumscripției judiciare Beiuș, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, a actelor ilicite de comerț, a evaziunii fiscale și a muncii la negru și pentru menținerea climatului de ordine și liniște publică în rândul comunității locale. 

“În cadrul acțiunii, în care au fost implicați 34 de polițiști bihoreni, au fost legitimate 510 persoane, au fost controlate 60 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate, echipele de control au aplicat 11 sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare totală de 73.675 de lei.

Astfel, în urma controlului efectuat într-un local public din localitatea bihoreană Nimăești, în care era organizat un eveniment, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au constatat că societatea comercială, cu sediul în municipiul Beiuș, județul Bihor, care desfășura activități de comercializare a unor băuturi alcoolice și nonalcoolice, în incinta respectivă, nu ar fi  înregistrat în casa de marcat 6.885 de lei, bani rezultați din vânzările din seara respectivă“, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, comisar șef, Alina Fărcuța.

În consecință, polițiștii de investigare a criminalității economice au sancționat societatea comercială în cauză conform prevederilor O.U.G. nr.28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, cu amendă în valoare de 20.000 de lei. Totodată, a fost dispusă confiscarea celor 6.885 de lei, care nu erau fiscalizați.

De asemenea, în urma controlului efectuat, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor au constatat că, un bărbat de 28 de ani, locanic, în calitate de organizator al evenimentului, nu ar fi respectat criteriile care au stat la baza obținerii autorizației la securitate la incendiu, fapt ce impune pierderea valabilității acesteia, respectiv ar fi permis accesul în incinta respectivă pentru peste 400 de persoane, depășind limita pentru care localul era autorizat (180 de persoane)“, a mai precizat Fărcuța.

În consecință, pompierii bihoreni l-au sancționat pe organizatorul evenimentului conform prevederilor Legii nr.307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, cu amendă în valoare de 50.000 de lei.

Polițiștii bihoreni continuă acțiunile în perioada sărbătorilor de iarnă, alături de partenerii instituționali, pentru trecerea în Noul An în liniște și siguranță.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,738FaniÎmi place
1,736CititoriConectați-vă
993CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,610AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI