0.3 C
Aleşd
joi, 7 decembrie 2023

Peste o sută de amenzi și 11 permise reținute de polițiștii bihoreni, în ultimele 24 de ore

119 participanți la trafic, care nu au respectat legislația rutieră, sancționați de polițiștii rutieri în acțiune, în ultimele 24 de ore.

- Publicitate -

Marți, 24 octombrie, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pentru combaterea abaterilor săvârșite de către pietoni și bicicliști, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a conducerii cu viteză excesivă sau neadaptată, a depășirilor neregulamentare și, în general, a cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic pe șoselele bihorene, în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 119 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 60.505 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, polițiștii au reținut 11 permise de conducere și nouă certificate de înmatriculare.

Astfel, 49 de sancțiuni au fost aplicate pentru depășirea limitelor legale de viteză, au fost sancționați 16 pietoni, 16 bicicliști, nouă sancțiuni au fost pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor sau vehiculelor, patru pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, două pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip „mâini libere”, a fost sancționată o depășire neregulamentară, patru sancțiuni au fost pentru lipsa ITP, iar 18 sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Depistat de polițiști în trafic, în timp ce conducea, deși avea suspendat acest drept

Marți, 24 octombrie, la ora 20.05, pe drumul județean 767/C – Luncasprie, polițiștii Secției nr.2 de Poliție Rurală Beiuș au depistat în trafic un bărbat de 29 de ani, din comuna Gepiu, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii Secției nr.2 de Poliție Rurală Beiuș

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,492FaniÎmi place
1,745CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,520AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI