Peste 9 metri cubi de lemne de foc, fără documente legale, confiscați de polițiști

8092
lemne de foc

Sâmbătă, 20 februarie, la ora 13.40, pe drumul județean 792A, în localitatea bihoreană Tinca, polițiștii Secției nr.8 de Poliție Rurală Tinca au depistat în trafic un bărbat de 35 de ani, din comuna Cociuba Mare, județul Bihor, în timp ce conducea o autoutilitară cu care transporta 6,32 metri cubi de lemne de foc, specia fag, fără documente de provenienţă legală.

Materialul lemnos, în valoare de 1.100 de lei, a fost ridicat în vederea confiscării și predat la Ocolul Silvic Tinca, iar conducătorul autoturismului a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr.171/2010.

Tot sâmbătă, 20 februarie, la ora 19.00, pe raza localității Tinca, polițiștii Secției nr.8 de Poliție Rurală Tinca au depistat în trafic un bărbat de 51 de ani, din Tinca, care conducea o autoutilitară, cu care transporta 3 metri cubi de material lemnos, speciile cer și carpen, fără documente legale din care să rezulte proveniența materialului lemnos.

Materialul lemnos, în valoare de 572,5 lei, a fost ridicat în vederea confiscării și predat la Ocolul Silvic Tinca, iar cel în cauză a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr.171/2010 modif.

Depistat în flagrant delict, în timp ce tăia arbori, ilegal, dintr-o pădure

Vineri, 19 februarie, la ora 12.20, polițiștii Secţiei nr.2 de Poliţie Rurală Beiuş – Postul de Poliție Finiș au depistat în flagrant delict un tânăr de 21 de ani, din comuna Finiș, județulBihor, în timp ce tăia, cu un motofierăstrău, 17 arbori, speciile carpen, frasin şi fag, dintr-o pădure situată în locul numit „Valea Moșcoru”, aparținând ocoalelor silvice Codrii Beiușului și Lăzăreni.

Materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie reprezentanților celor două ocoale silvice. Totodată a fost confiscat și motofierăstrăul folosit la tăierea ilegală a arborilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal și se efectutează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de tăiere fără drept de arbori.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.