Peste 70 de refugiați ucraineni au fost ajutați în cadrul Centrului de Asistență Umanitară pentru Refugiați Bihor

110

Începând din data de 29 martie, persoanele care provin din zona conflictului armat din Ucraina beneficiază de sprijin și consiliere în cadrul Centrului de Asistență Umanitară pentru Refugiați Bihor, care funcționează în spațiul pus la dispoziție de Primăria Municipiului Oradea, situat pe strada Calea Aradului nr.87.

 

De la deschiderea Centrului, până în dimineața zilei de vineri, 01 aprilie, 73 de refugiați ucraineni, din care 39 de adulți și 34 de minori, au beneficiat de serviciile oferite de către reprezentanții instituțiilor publice implicate în acest demers, ai Fundației Comunitare Oradea și aicelorlalte organizații din cadrul Grupului de inițiativă „Bihor pentru Ucraina”, ai Organizației Crucea Roșie Filiala Bihor, precum și de voluntarii prezenți în cadrul acestuia, unii dintre aceștia fiind chiar refugiați ucraineni.

Persoanele refugiate, sosite la Centru, au solicitatinformații cu privire la cazare, transport, la modul deobținere a permisului de ședere temporară, la serviciimedicale, la posibilitățile de angajare, la măsurile de asistență socială etc., fiecare dintre acestea beneficiind de consiliere specializată și de serviciile de care aveau nevoie.De asemenea, refugiaților veniți la Centru le-au fost donate alimente, îmbrăcăminte, produse de igienă, iar copiilor,inclusiv cărți potrivite vârstei, în limba ucraineană.

În cadrul Centrului sunt organizate puncte de informare în care refugiații sunt consiliați și sprijiniți de reprezentanțiiISU Bihor, Direcției de Sănătate Publică, Direcției de Asistență Socială Oradea, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor, Direcției Sanitar -Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bihor, Serviciului pentru Imigrări Bihor, Grupului de inițiativă „Bihor pentru Ucraina”, din care fac parte specialiști din diferite domenii și voluntari din cadrul a peste 50 de organizații neguvernamentale și Organizației Crucea Roșie Filiala Bihor.

De asemenea, în interiorul Centrului sunt amenajate un punct medical și un spațiu pentru consiliere psihologică, precum și spații pentru odihnă, pentru servit masa, pentru relaxare, loc de joacă pentru copii, etc., refugiaților fiindu-le puse totodată la dispoziție diferite produse de strictă necesitate (produse alimentare, haine, produse de igienă ș.a.m.d.).

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.