Peste 70 de misiuni de salvare de persoane și bunuri desfășurate de pompieri bihoreni în localitățile aflate sub incidența Codului roșu

165

În intervalul 22 iulie, ora 16.10 – 23 iulie, ora 02.30,pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crișana” al județului Bihor au desfășurat peste 70 de misiuni pentru salvarea oamenilor și bunurilor acestora, în cinci localități din județ afectate puternic de fenomenele meteorologicedeosebit de periculoase.

În scopul protejării populației, în zonele aflate sub incidența Codului Roșu a fost transmis mesaj de avertizare prin sistemul Ro- Alert, iar pentru optimizarea intervențiilor în sprijinul cetățenilor, au fost suplimentate efectivele de pompieri prin creșterea capacității operaționale la nivelul Stației de Pompieri Ștei, în al cărei raion de intervenție se află localitățile afectate de inundații, fiind totodată mobilizați în sprijin și pompierii Secției Beiuș.

Astfel, în interval de aproximativ 10 ore, echipajele de pompieri militari din cadrul Stației Ștei și Secției Beiuș au acționat cu șapte autospeciale de intervenție, șapte motopompe și alte echipamente și accesorii specifice unor astfel de misiuni, pentru salvarea a 11 persoane (10 adulți și un copil) aflate în pericol, pe care le-au evacuat din locuințe și transportat în locuri sigure, respectiv pentru scoaterea apei din locuințele, subsolurile și curțile a 71 de gospodării situate în localitățile Criștioru de Jos, Săliște de Vașcău, Cărpinet, Vașcău și Șuștiu.

Forțele de intervenție ale Stației de Pompieri Ștei au salvat patru persoane în Criștioru de Jos, patru persoane în Cărpinet și două în Ștei, iar pompierii Secției Beiuș au intervenit pentru salvarea unei persoane în localitatea Criștioru de Jos.

Concomitent cu acțiunile de salvare a oamenilor a căror siguranță era periclitată de viiturile produse în localitățile aflate sub incidența Codului Roșu, pompierii militari au acționat pentru salvarea animalelor din gospodăriile inundate, și au evacuat apa acumulată în 27 de gospodării din Criștioru de Jos, 21 de case, beciuri  și curți din Săliște de Vașcău, din două case situate în Cărpinet,  din 20 de gospodării din Vașcău, respectiv din beciul și curtea unei gospodării situate în Șuștiu.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.