17 C
Aleşd
joi, 13 iunie 2024
Blue Container Aleșd

Peste 450 de sancțiuni și 54 de permise reținute de polițiști, în timpul acțiunilor din weekend

Peste 1.500 de persoane au fost legitimate și 853 de conducători auto testați pentru alcool sau droguri, în cadrul acțiunilor desfășurate de polițiștii din Bihor, în sistem integrat, la sfârșit de săptămână. Au fost aplicate peste 450 de sancțiuni și reținute 54 de permise de conducere.

În perioada 24 – 26 mai, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au desfășurat ample acțiuni în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea unor situații de risc, a faptelor comise cu violență sau pe fondul conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. De asemenea, acțiunile polițiștilor bihoreni au vizat și combaterea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice cu viteză excesivă sau neadaptată la condițiile de drum.

Acțiunile polițiștilor bihoreni au vizat menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul comunității locale, prin desfășurarea de acțiuni specifice, punctuale, cu efective mărite, atât pe raza municipiului Oradea, cât și pe raza județului Bihor.

Astfel, la sfârșit de săptămână au fost desfășurate 15 acțiuni preventiv – reactive, în sistem integrat și au fost efectuate 15 filtre, în acțiuni fiind implicați 421 de polițiști de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, transporturi și luptătorii de la acțiuni speciale, 156 de jandarmi, dar și polițiști de frontieră și reprezentați ai altor structuri de aplicare a legii.

În cadrul acțiunilor, au fost legitimate 1.537 de persoane. De asemenea, au fost efectuate 853 de testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri.

În urma acțiunilor și controalelor desfășurate, polițiștii din Bihor au aplicat, în total, 461 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 223.860 de lei.

Totodată, au fost constatate 22 de infracțiuni, dintre care una la regimul circulației rutiere,  4 la Legea nr.143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri și 17 infracțiuni de altă natură.

Din totalul sancțiunilor, 397 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice. Dintre acestea, 287 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 16 sancțiuni au fost pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționate 9 depășiri neregulamentare, 4 opriri neregulamentare, au fost sancționați 6 bicicliști, 4 sancțiuni au fost pentru conducere sub influența alcoolului, 5 pentru lipsa ITP, iar 66 de sancțiuni au fost pentru alte abateri.

Totodată, poliţiştii bihoreni au reţinut 54 de permise de conducere, dintre care 25 pentru depășirea limitelor legale de viteză și 4 pentru conducere sub influența alcoolului și 19 certificate de înmatriculare.

Depistat de polițiști în trafic, în timp ce conducea sub influența alcoolului

La data de 26 mai, în jurul orei 08.00, în localitatea Tarcea, polițiștii din cadrul Poliției orașului Valea lui Mihai au depistat în trafic un bărbat de 50 de ani, localnic, în timp ce conducea o autoutilitară, având o concentrație alcoolică de 0,44 mg./l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.  

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,680FaniÎmi place
1,735CititoriConectați-vă
993CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,610AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI