Peste 3.500 de șomeri în Bihor în noiembrie

76

La sfârșitul lunii noiembrie, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bihor erau înregistrați 3.510 șomeri (din care 1.875 femei), rata șomajului fiind de 1,32%.

Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 1,42 %, în această lună acest indicator a înregistrat o scădere cu 0,10 pp.

Din totalul de 3,510 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Bihor, 1,601 erau beneficiari de indemnizţie de şomaj, iar 1,909 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 2,505 șomeri provin din mediul rural și 1,005 sunt din mediul urban.

Structura șomajului pe grupe de vârste se prezintă sugestiv astfel:

​Șomerii cu studii primare au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Bihor (31%), urmat de cei cu studii gimnaziale (23,7%), iar 2% au absolvit studiile postliceale. Șomerii cu studii liceale reprezintă 21% din totalul șomerilor înregistrați, cei cu studii profesionale 12,6% iar cei cu studii superioare reprezintă 9,7% .

​Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 30,4% persoane foarte greu ocupabile, 24,4% greu ocupabile, 26,2% mediu ocupabile, iar 19% sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea  într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele AJOFM.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.