Peste 2,4 milioane litri de lapte și 98000 pachete de biscuiți, stocuri rămase în urma suspendării cursurilor în unitățile de învățământ au fost redistribuite

248

Întruniți, miercuri, în ședință extraordinară de îndată, 25 de consilieri județeni au votat proiectul de hotărâre prin care stocurile inventariate, în perioada 04-06 august, de o comisie de specialiști, au fost aprobate și redistribuite către unități de asistență socială, de îngrijire și asistență medico-socială.

„Avem pe stoc 98327 porții de biscuiți și 105309 porții de lapte. Am trecut la inventarierea produselor și am luat hotărârea să distribuim către DGASPC Bihor”, a anunțat, în ședință, președintele Pásztor Sándor.

Potrivit O.U.G. 121/22.07.2020, redistribuirea produselor înregistrate ca urmare a suspendării cursurilor în unitățile de învățământ se poate realiza în anumite condiții. Produsele trebuie să fie gata de consum, și cel mai improtant, data durabilității minimale să nu fie depășită în momentul redistriburii.

„Din această săptămână, produsele vor ieși din termenul de valabilitate rând pe rând. Și în alte județe s-a ales redistribuirea prin votul Consiliului Județean. Dacă mai așteptam, riscam să rămânem cu produse cu termene de valabilitate depășite. Am avut un prim lot, ce a ieșit din garanție. Nu l-am mai inclus aici. În următoarele 2-3 săptămâni vor ieși masiv din garanție, toate aceste produse. Am vrut să preîntâmpinăm acest lucru”, a precizat președintele Consiliului Județean.

Cu avizul comisiilor de specialitate (socială, economică și de învățământ), proiectul a trecut cu 25 de voturi.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.