1.5 C
Aleşd
joi, 7 decembrie 2023

Peste 23 de tone deșeuri din cauciuc second-hand, carton și plastic oprite la PTF Borș  II

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II, împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, nu au permis intrarea în ţară a patru automarfare încărcate cu peste 23.450 kilograme deșeuri din cauciuc second-hand, carton și plastic, piese auto și 450 bucăți de stâlpi și pavaje din beton uzate , pentru care șoferii nu au putut prezenta documente necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare.

- Publicitate -

În data de 08.09.2022, la intervale diferite de timp, poliţiştii de frontieră bihoreni au efectuat, în Punctul de Trecere a Frontierei Borș IIpe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a trei automarfare conduse de cetăţeni români. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din cauciuc second-hand, carton, plastic şi piese auto de la societăți comerciale din Germania, Suedia și Olanda pentru firme din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau încărcate cu peste 23.450 kilograme deșeuri  din cauciucuri second-hand, carton și plastic, piese auto pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

Tot în data de 08.09.2022, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui ansamblu rutier format din cap tractor și semioremorcă condus de un cetăţean român. 

Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii,  450 de bucăți de stâlpi și pavaje din beton uzate de la o  societate comercială din Italia pentru o firmă din România. Şi în acest caz, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, stabilind că şoferul nu deţine documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

În toate situaţiile, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru aceste mijloace de transport.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,494FaniÎmi place
1,746CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,520AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI