Peste 220 de participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră, sancționați de polițiști la sfârșit de săptămână

190
Radar pistol

În perioada 22 – 24 mai, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic la sfârșit de săptămână, au fost aplicate 229 de sancţiunicontravenţionale, cu amenzi în valoare de 100.360 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 22 depermise de conducere. De asemenea, au fost reţinute nouăcertificate de înmatriculare, au fost constatate 11 infracțiuni și șapte tamponări.  

140 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 19 participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, patru sancțiuni au fost aplicate pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip „mâini libere”, trei sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, au fost sancționate patru depășiri neregulamentare, iar 59 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Astfel, duminică, 24 mai, la ora 12.30, pe D.N. 1 a fost depistat în trafic un bărbat de 29 de ani, din localitatea Mănăstirea, județul Cluj, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 145 de km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 70 de km/h.

Tot duminică, 24 mai, la ora 16.50, pe drumul județean 797, în localitatea bihoreană Girişul de Criş a fost depistat în trafic un tânăr de 22 de ani, din localitatea Calea Mare, județul Bihor, în timpă ce conducea un autoturism cu viteza de 112km/h, înregistrată radar.

Vineri, 22 mai, la ora 07.20, pe D.N. 1, în localitatea bihoreană Tileagd a fost depistat în trafic un bărbat de 59 de ani, din localitatea Borod, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 101 km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50 de km/h.

Conducătorii autoturismelor care au depăşit limitele legale de viteză cu peste 50 de km/h au fost sancţionațicontravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.    

ATENŢIE!

– Neadaptarea vitezei la condiţiile de drum reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de evenimente rutiere!

– Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi de trafic!

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.