Peste 21 de metri cubi de cherestea de rășinoase, confiscați valoric de polițișii bihoreni

312

Miercuri, 15 mai, polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Compartimentul Delicte Silvice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au acționat împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Oradea, pe linia respectării prevederilor legislației silvice în vigoare de către societățile comerciale de profil.

În cadrul acțiunii au fost controlate depozitele a trei societăți comerciale, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 9.000 lei.

De asemenea, au fost confiscați 26,14 metri cubi de material lemnos, din care 5 metri cubi de lemne de foc și 21,14 metri cubi de cherestea, în valoare totală de 14.056,7 lei.

Astfel, în urma controlului efectuat la o societate comercială cu sediul în municipiul Oradea, în urma inventarierii stocurilor scriptice și faptice, s-a constatat că societatea respectivă a expediat, fără documente de proveniență, 21,14 metri cubi de cherestea rășinoase.

Agentul economic a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar cheresteaua expediată fără documente legale, în valoare de 13.508 lei, a fost confiscată valoric.