Peste 111 metri cubi de lemne în valoare de 20.000 de lei, confiscaţi de poliţişti

5063
Lemne
Foto caracter ilustrativ

Peste 111 metri cubi de lemne, expediate fără documente legale de proveniență, în valoare de peste 20.000 de lei, confiscați valoric de polițiștii de la delicte silvice.

Marți, 26 ianuarie, în urma controlului efectuat la o societate comercială cu sediul în localitatea bihoreană Hidișelu de Jos, polițiștii Compartimentului Delicte Silvice – Serviciul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Oradea au constatat că, în perioada 15 octombrie – 25noiembrie 2020, societatea comercială respectivă ar fi expediat 21 de metri cubi de lemn, specia fag, fără proveniență legală.

Societatea comercială a fost sancționată contravențional conform prevederilor Legii nr.171/2010 cu amendă în valoare de 2.000 de lei, iar cei 21 de metri cubi de lemn, specia fag, în valoare de 3.549 de lei, au fost confiscați valoric.

Tot marți, în urma controlului efectuat la o altă societate comercială bihoreană, cu sediul în localitatea Sâmbăta, polițiștii Compartimentului Delicte Silvice – Serviciul de Ordine Publică împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Oradea au constatat că, în perioada 26 august – 12 septembrie 2020, societatea respectivă ar fi expediat 90,64 metri cubi de lemn rotund, de diferite specii, fără proveniență legală.

Societatea comercială a fost sancționată contravențional conform prevederilor Legii nr. 171/2010, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, iar cei 90,64 metri cubi de lemn rotund, în valoare de 17.121 de lei, au fost confiscați valoric.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.