Peste 11 kg. de tutun pentru fumat confiscat de polițiști

236
tutun pentru fumat
Foto ©️ IPJ Bihor

Peste 11 kg. de tutun pentru fumat, fără documente legale, confiscat de polițiștii din Marghita de la un localnic.

Miercuri, 3 februarie, la ora 09.10, pe strada Ion Luca Caragiale din municipiul Marghita, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Marghita au depistat un autoturism, în interiorul căruia de afla un bărbat de 68 de ani, din Marghita, care oferea spre vânzare tutun pentru fumat.

În portbagajul autoturismului, polițiștii din Marghita au descoperit doi saci, în care se aflau 23 de pungi de plastic transparent, care conţineau o materie vegetală cu textură uscată, de culoare brun-deschis, cu aspect de tutun, cu greutatea totală de 11,09 kg., fără documente de proveniență.

Cele 23 de pungi cu materie vegetală au fost ridicate în vederea confiscării. 

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracţiunii de „deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a (…) 1 kg tutun de fumat”.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.