Peste 1.200 de persoane legitimate, 271 de societăți comerciale și mijloace de transport verificate în ultimele 24 ore

466

Vineri, 9 octombrie, sub autoritatea Instituţiei Prefectului – Judeţul Bihor, poliţiştii bihoreni, alături de reprezentanţi ai unor instituţii de aplicare a legii din judeţul Bihor au acționatîn sistem integrat, în zonele publice aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în trafic, precum și în mijloacele de transport și cele de transport în comun, pentru verificarea respectării prevederilor legale și a măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii răspândirii Covid-19 în județul Bihor.

 

În cadrul acțiunilor desfășurate în ultimele 24 de ore, echipele mixte au acționat integrat, au legitimat 1.206 persoane și au verificat respectarea prevederilor legale dispuse în contextul stării de alertă și a măsurilor sanitare în 176 de societăți comerciale și 95 de mijloace de transport, din care 46 de mijloace de transport public în comun (anexăm foto).

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 222 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 48.897 de lei.

Astfel, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (purtarea de mască) au fost aplicate 172 de sancțiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 29.762 de lei.

De asemenea, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 6.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Șase sancţiuni contravenţionale, cu avertisment scris, au fost aplicate unor societăţi comerciale identificate că nu respectaumăsurile de diminuare a impactului riscurilor prevăzute de Legea nr.55/2020, pentru nerespectarea modului de amenajare a teraselor privind distanțarea fizică și locul prevăzut la mese, iar o altă sancțiune cu avertisment scris a fost aplicată conform prevederilor H.G.nr.782/2020, privind prelungirea stării de alertă, pentru nerespectarea programului de funcționare.

Echipajele prezente în teren au aplicat 4 sancțiuni cu amenzi în valoare de 4.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Alte 35 de sancţiuni cu amenzi în valoare de 9.135 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Codului Rutier.

În cadrul misiunilor desfăşurate vineri, 9 octombrie a.c., pentru prevenirea răspândirii Covid-19 în județul Bihor din judeţul Bihor, au fost angrenați 309 reprezentanți ai instituțiilor de aplicare a legii din județul Bihor, cu atribuții în domeniu, respectiv 253 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, 22 de jandarmi de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Bihor, 21 de cadre ale Poliției Locale Oradea, 5polițiști de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, 1 pompier militar din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al judeţului Bihor, 2 comisari ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, 2 inspectori ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, 1 inspector alDirecției de Sănătate Publică, precum și 2 inspectori aiInspectoratului Teritorial de Muncă.

Acțiunile de verificare vor continua la nivelul județului Bihor și în următoarea perioadă, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19. 

– Vă recomandăm să păstrați distanțarea fizică, să purtați mască de protecție, să respectați modul de organizare a evenimentelor, să nu vă expuneți la riscuri.

– Purtați masca de protecție în mijloacele de transport, în magazine și celelalte spații unde este obligatoriu.

– Evitați aglomerările de persoane, respectați numărul de persoane la un eveniment, vă protejați astfel pe dumneavoastră și pe cei din jur.

Reamintim că cetățenii pot sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară apelând la linia TelVerde – 0800800165.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.