Persoană salvată de pompieri dintr-un apartament incendiat

1036
Foto © ISU Bihor
 

În dimineața zilei de vineri, 01martie, la ora 07.36, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a fost sesizat prin numărul unic 112, cu privire la producerea unui incendiu la un apartament situat la etajul 2 al unui bloc de locuințe de pe strada Aleea Moților din municipiul Beiuș, moment în care au fost alertate echipaje de pompieri militari din cadrul Secției Beiuș, din care două de stingere și unul de paramedici, precum și echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea.

Ajunși la adresa indicată de apelant, pompierii militari au evacuat, utilizând scara din dotare, proprietara, care se refugiase în balconul apartamentului, acționând concomitent pentru localizarea și lichidarea incendiului, atât din interiorul, cât și din exteriorul clădirii.
Pompierii militari paramedici au acordat femeii, în vârstă de 57 de ani, care prezenta arsuri la nivelul căilor respiratorii, primul ajutor calificat, predând-o ulterior echipajului de terapie intensivă mobilă, care a intubat-o, transportând-o la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Oradea.

Echipajele de stingere au reușit să lichideze incendiul în limitele găsite, împiedicând propagarea flăcărilor la celelalte camere și la apartamentele învecinate, salvând astfel bunuri de o valoare considerabilă. Cercetările efectuate la fața locului au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, utilizarea focului deschis în spații închise, fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor.

Au ars corpurile de mobilier din sufragerie, trei ferestre și trei uși.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.