Pericol la volan: Doi tineri prinși în timp ce conduceau drogați

402
Test antidrog poliția
Foto caracter ilustrativ
 

Cercetați penal după ce au fost depistați de polițiști în trafic, în timp ce conduceau sub influența substanțelor psihoactive.

 

Duminică, 26 iunie, la ora 11.25, pe D.N. 19 C, în localitatea bihoreană Valea lui Mihai a fost depistat în trafic un tânăr de 20 de ani, localnic, în timp ce în timp ce conducea un autoturism, existând suspiciunea că s-ar fi aflat sub influența substanțelor cu efect psihoactiv, după rezultatul pozitiv obținut la testarea rapidă de drog.

De asemenea, sâmbătă, 25 iunie, la ora 01.30, pe Calea Aradului din municipiul Oradea, polițiștii Biroului Rutier Oradea au depistat în trafic un bărbat de 27 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism, existând suspiciunea că s-ar fi aflat sub influența substanțelor cu efect psihoactiv, după rezultatul pozitiv obținut la testarea rapidă de drog.

Conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor cu caracter psihoactiv.

În ambele cazuri a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii rutieri continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care se afla sub influența unor substanțe psihoactive.

De asemenea în intervalul 24 – 26 iunie, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză. 

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic la sfârșit de săptămână, au fost aplicate 221 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 100.615 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 39 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute șasecertificate de înmatriculare și au fost constatate 11 tamponări.

72 de sancțiuni au fost aplicate pentru depășirea limitelor legale de viteză, au fost sancționați 49 de bicicliști, opt utilizatori de trotinete electrice, 18 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționate 10 depășiri neregulamentare14 sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, iar 50 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Sâmbătă, 25 iunie la ora 08.42, pe D.N. 76, în localitatea bihoreană Ceica a fost depistat în trafic un bărbat de 33 de ani, din Dobrești, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 144 de km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50 de km/h.

Conducătorul auto care a depăşit limita legală de viteză cu peste 71 de km/h a fost sancţionat contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 120 de zile.    

 

Urmărește-ne și pe Google News