Percheziții în Bihor privind măștile contrafăcute care au ajuns în spitale

230
Mascați percheziții
Foto caracter ilustrativ

Luni dimineață, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează percheziții în București și în județele Bihor, Brașov, Maramureș și Timiș, într-un dosar penal de înșelăciune, privind achiziționarea unor măști de protecție. Potrivit digi24.ro, mai multe măști de tip FFP3 care au ajuns în spitale ar fi false.

Potrivit poliției, faptele au legătură cu activitatea de comercializare către o unitate spitalicească desemnată drept spital faza I pentru asistența pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 de măști de protecție ce poartă o marcă înregistrată cunoscută la nivel mondial, produse cu privire la care există indicii temeinice că sunt contrafăcute.

În același timp, se vor pune în aplicare 6 mandate de aducere emise pe numele bănuiților, ce vor fi conduși la sediul unității de poliție în vederea audierii acestora, pentru clarificarea situației de fapt.

Descinderile sunt organizate de polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de Urmărire Penală.

La activităţi participă luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale şi specialiştii Institutului Naţional de Criminalistică și poliţiştii inspectoratelor judeţene de poliţie Bihor, Braşov, Maramureş şi Timiş.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.