Percheziţii de amploare la Vama Borș I. Polițiștii au verificat gheretele vameșilor

2964
Vama Borș 1
Foto ©️ Captură Digi24

Sunt percheziţii într-un dosar de corupţie în Vama Borş I. Digi24.ro scrie că ar fi o acţiune comună a procurorilor din România şi Ungaria, iar vizaţi sunt vameşii români.

Traficul prin punctul de intrare în ţară a fost blocat marți dimineață atât pe sensul de intrare în România, cât şi pe sensul de ieşire din ţară, vehiculele fiind dirijate spre Punctul de trecere a frontierei Borş ll.

Acolo s-au format cozi uriașe de mașini, iar procedurile sunt îngreunate.

Acțiunea a fost declanșată de poliţişti ai Direcţiei Generale Anticorupţie, coordonaţi de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor

Ei au descins încă de la 5 dimineața la Punctul de Trecere a Frontierei Borş I, la locuinţele mai multor poliţişti de frontieră, dar și la sediile Poliției de Frontieră din Borș.

Acțiunea vizează fapte de corupţie comise în legătură cu înlesnirea intrării în spaţiul Schengen a unor cetăţeni care nu îndeplinesc condiţiile pentru acest lucru, scrie ebihoreanul.ro.

Update: Potrivit comunicatului remis presei, de prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Gligor Sabău, în dimineața de 7 decembrie, procurorul de caz, alături de ofițeri DGA, jandarmi din cadrul Brigăzii Mobile Cluj-Napoca și reprezentanți ai procuraturii maghiare, au făcut mai multe percheziții în Punctul de Trecere a Frontierei Borș, atât în clădirile administrative, cât și pe arterele de ieșire și de intrare în țară.

Probele strânse de anchetatori arată că mai mulți polițiști de frontieră din Borș ar fi luat șpagă de la șoferii de camioane.

În cursul anului 2021, agenții de poliție de frontieră Ionel Clejan, Ioan Ungureanu, Gabriel Claudiu Albinaru, Lucian Stoica, Remus Emil Fofiu și Gheorghe Silviu Pirtea, în legătură cu atribuțiile de serviciu, au pretins și primit sume de bani cuprinse între 50 de lei și 100 de euro de la conducătorii camioanelor de marfă pentru a le facilita reducerea timpilor de așteptare în coloana ce se formează pe drumul european E60, permițându-le accesul în fața coloanei format, și pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu referitoare la carantinarea unei persoane, pasager în camionul de transport marfă, și la controlul documentelor transportatorilor de marfă”, a detaliat prim-procurorul adjunct Gligor Sabău în comunicatul de presă.

Cei șase agenți au fost reținuți, urmând ca miercuri să fie formulată propunere de arestare pentru 30 de zile și să fie prezentați în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bihor.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.