15.3 C
Aleşd
joi, 8 iunie 2023

Penitenciarul Oradea își deschide porțile. Ce trebuie să faci dacă vrei să vezi cum e dincolo de gratii

Urmărește-ne și pe Google News

În fiecare an, la data de 29 iunie, Administrația Națională a Penitenciarelor sărbătorește – Ziua lucrătorilor din penitenciarele din România, sub patronajul spiritual al Sfinților Apostoli Petru și Pavel, ocrotitorii sistemului.

- Publicitate -

Cu acest prilej, marți 28.06.2022, membrii de familie ai personalului unităţii, reprezentanţi ai societăţii civile şi ai mass-media locale şi centrale, ONG-urile şi instituţii partenere, sunt invitate la un tur de vizitare a celor mai reprezentative locuri din penitenciarul Oradea.

“Scopul derulării acestei activități este de a prezenta penitenciarul și activitățile derulate zilnic de către personalul instituției, activitățile și programele în care sunt implicate persoanele private de libertate în vederea pregătirii pentru reintegrarea în societate, dar și rolul pe care îl are instituția pe plan social”, a precizat Adina Bîrda, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Oradea.

Accesul vizitatorilor se va efectua între orele 12.00 – 14.00 pentru membrii de familie ai personalului unităţii, reprezentanţi ai societăţii civile, ONG-uri, instituţii partenere ori alți cetățeni.

Participanţii la eveniment trebuie să aibă asupra lor un act de identitate valabil (cu fotografie). Accesul în locul de deţinere presupune ca persoanele vizitatoare să aibă o ținută decentă, să se supună controlului anti-terorist şi să predea, pentru a fi păstrate pe toată durata vizitei, bunurile și obiectele interzise (telefoane mobile și componente sau accesorii ale acestora, obiecte ascuţite sau contondente, băuturi alcoolice, precum şi alte obiecte sau substanţe interzise).

Pentru buna desfăşurare a activităţilor, bihorenii care doresc să viziteze penitenciarul sunt rugaţi să se prezinte cu 15 minute mai devreme, a mai precizat, Bîrda.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

33,229FaniÎmi place
1,759CititoriConectați-vă
13CititoriConectați-vă
41CititoriConectați-vă
1,450AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI