Patru sirieni, depistaţi la graniţa cu Ungaria

108
 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borș, judeţul Bihor, au depistat patru bărbați din Siria, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, pentru a ajunge în Germania. 

În data de 02.11.2020, în jurul orei 19.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borș – I.T.P.F. Oradea au depistat, în zona de responsabilitate, la aproximativ 150 de metri faţă de linia de frontieră, patru persoane care se deplasau pe jos, spre teritoriul statului vecin. 

Deoarece nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, persoanele în cauză au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borș, pentru cercetări.

Astfel, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Siria,  cu vârste cuprinse între 20 și 26 ani. Cu ocazia cercetărilor efectuate, a rezultat că cei patru sirieni intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge în Germania.

În cauză, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei celor patru cetățeni sirieni, efectuând cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.