Patru persoane, salvate de jandarmi la Stâna de Vale

157
Jandarmii montani bihoreni-

Dumnică, 8 iulie, în urma unui apel de urgenţă 112, efectuat în jurul orei 22, jandarmii de la Postul Montan Stâna de Vale au fost informaţi că un număr de patru persoane s-au ratacit pe itinerarul cascada Moara Dracului – Izvorul Minunilor (zona turistică Stâna de Vale).

Atât jandarmii, cât şi salvamontiştii, au reuşit să ia legătura telefonic cu cei patru,
care au transmis prin aplicaţia whatsapp coordonatele unde se află, către dispecerul de la Salvamont. Urmând coordonatele indicate, jandarmii montani i-au identificat în zona Platoului Muncei -,,Aria Vulturului”.

Deplasarea a fost îngreunată de ploaia abundentă şi de copacii căzuţi în urma furtunii de anul trecut, fiind dificilă mai ales la coborârea către maşina jandarmilor. Niciuna dintre persoanele implicate nu a solicitat îngrijiri medicale.

Jandarmii montani vă recomandă:
• să plecaţi pe munte doar cu echipament adecvat, lanternă, rucsac, trusă de prim ajutor;
• înainte de a pleca în excursie, să vă informaţi asupra itinerariului propus, gradului de dificultate, starea vremii, condiţiile climatice locale;
• să vă informaţi asupra traseelor turistice închise din zonă;
• să folosiţi numai traseele marcate şi să urmăriţi marcajele de pe traseu.
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.