Patru de cetăţeni din Afganistan și Pakistan, opriţi din drumul ilegal spre vestul Europei (video)

164

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Salonta – judeţul Bihor au depistat, în cooperare cu poliţişti din cadrul IPJ Bihor, ascunşi într-un camion care se îndrepta spre graniţa cu Ungaria, patru cetăţeni din Afganistan și Pakistan, solicitanţi de azil în România. 

 

În data de 03.11.2020, în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Salonta, în cooperarea cu poliţişti din cadrul Secţiei 9 de Poliţie Rurală Cefa din cadrul IPJ Bihor, în urma unei sesizări primite prin 112, au declanşat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. 

În urma acţiunii, în parcarea unei unităţi de cazare din localitatea Mădăras – judeţul Bihor au identificat un ansamblu rutier înmatriculat în Turcia, format din cap tractor și semiremorcă. Șoferul acestuia, un cetățean turc, a declarat că după ce a oprit în parcare a verificat cablul vamal și a constatat că acesta a fost tăiat în partea dreaptă spate și apoi lipit. Acesta a mai precizat faptul că a auzit zgomote în interiorul semiremorcii.

Polițiștii de frontieră au procedat la deschiderea și verificarea semiremorcii, descoperind în interiorul acesteia patru cetăţeni străini. 

Imediat, persoanele în cauză au fost preluate și transportate la sediul Sectorului P.F. Salonta, pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei patru cetățeni sunt din Afganistan și Pakistan, toți bărbaţi, cu vârste cuprinse între 16 şi 25 de ani, solicitanţi de azil în România. Persoanele în cauză au declarat că doreau să ajungă în vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanrelor în cauză, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat,urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.