Patru cetățeni străini, depistaţi la frontiera de vest

67
Imigranții Vama Borș

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Borș și Diosig- I.T.P.F. Oradea au depistat patru cetăţeni străini, proveniţi din Algeria, Maroc şi Sri Lanka,care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

În data de 10.01.2020, în jurul orei 22.45, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borș  au depistat, la aproximativ 100 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, doi bărbaţi care se deplasau pe jos, peste câmp spre graniţa cu ţara vecină. Aceştia au fost conduşi la sediul Sectorului P.F. Borș pentru cercetări, unde s-a stabilit că cei doi  bărbaţi sunt cetăţeni din Algeria, respectiv Maroc, în vârstă de 31 ani, respectiv 34 de ani, solicitanţi de azil în România.

Alţi doi cetăţeni din Sri Lanka, în vârstă de 23, respectiv 24 de ani, au fost depistaţi, în data de 11.01.2020 la Sectorului Poliţiei de Frontieră Diosig, la aproximativ 1.500 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, la ieșire din localitatea Mihai Bravu, după ce au coborât dintr-un taxi.

În ambele cazuri, cei patru cetăţeni străini au declarat că au procedat în acest mod deoarece doreau să ajungă în state din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei celor patru persoane, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.