1.5 C
Aleşd
joi, 7 decembrie 2023

Patru cetățeni din Kosovo și Vietnam care au încercat să iasă ilegal din țară au fost opriți în Borș

În cadrul unor acțiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale şi a infracţionalităţii transfrontaliere desfășurate la sfârșitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră bihoreni au depistat patru cetățeni străini, doi kosovari, respectiv doi vietnamezi, care au încercat să treacă ilegal frontiera spre Ungaria, pe jos, pe la frontiera verde.

- Publicitate -

În data de 14.07.2018, în jurul orei 18.50, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş, județul Bihor, au declanșat o acţiune specifică pentru combaterea migraţiei ilegale şi a infracţionalităţii transfrontaliere, în urma căreia au depistat două persoane, de sex masculin, care se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria.

Persoanele în cauză au fost reţinute la aproximativ 100 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin. Întrucât cei doi bărbați nu își justificau prezența în zonă și nu dețineau documente de călătorie, aceștia au fost duși la sediul Sectorului PF Borş pentru cercetări.

Astfel, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt doi bărbați din Kosovo, în vârsta de 38, respectiv 46 de ani.

Bărbații au declarat că intenţionau să ajungă în Spania, respectiv Italia, la rude şi au recurs la această metodă pentru că nu dețineau  o viză valabilă.

Tot în data de 14.07.2018, câteva ore mai târziu, poliţiştii de frontieră au depistat, la aproximativ 200 de metri interior faţă de linia de frontieră, alte două persoane, de sex masculin, care se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria.

Persoanele în cauză au fost duse la sediul Sectorului PF Borș pentru cercetări.

Astfel, polițiștii de frontieră au stabilit că aceștia sunt cetăţeni din Vietnam, în vârstă de 26, respectiv 36 de ani. Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen și au recurs la această metodă deoarece nu aveau o viză valabilă.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză şi au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,494FaniÎmi place
1,745CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,520AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI