Patru afgani ascunși într-un automarfar, depistați la P.T.F. Borș II

99
 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II, județul Bihor, au depistat patrucetăţeni din Afganistan, solicitanți de azil în țara noastră, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un automarfar care transporta profile din aluminiu.

În data de 03.11.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean R.Moldova, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Republica Moldova. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, profile din aluminiu pe ruta Turcia-Polonia. 

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport,  poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunși în compartimentul marfă al semiremorcii, patru cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 24 și 28 ani, solicitanți de azil în țara noastră.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun.  

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.