Parteneriatul între UNPR și EAS semnat în Slovacia

411
Parteneriatul între UNPR și EAS semnat în Slovacia
 

La sfârșitul lunii septembrie, președintele UNPR, Ioan Lucian și președintele Comisiei Politici Interne și Externe, Florin Balint, au fost primiți la Bratislava de președintele EAS (Entrepreneurs Association of Slovakia), Jan Oravec.

Întâlnirea a avut ca subiect principal semnarea Acordului de Parteneriat dintre UNPR și EAS. În contextul extinderii relațiilor de parteneriat ale UNPR cu țările din zona est europeană, există un interes major de a intra într-un parteneriat constructiv cu Slovacia, țară membră a Uniunii Europene și deosebit de activă în zona patronală est-europeană.

După semnarea Acordurilor de Parteneriat cu Ungaria și Polonia, UNPR dorește construcția unei alianțe patronale în această zonă a Europei, asumându-și un rol activ în acest demers.

“Ne întoarcem în țară optimiști după întâlnirea avută cu președintele Jan Oravec și așteptăm ca în zilele următoare, conducerea națională a EAS să decidă semnarea Acordului”, a subliniat președintele Ioan Lucian după întâlnirea de la Bratislava.

În paralel cu această acțiune, în zilele următoare UNPR va începe tratativele și cu o confederație patronală din Cehia.

Reamintim că Adunarea Generală a EAS a decis în unanimitate semnarea Acordului de Parteneriat între UNPR și EAS.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.