Parc de recreere în Cociuba Mare, finanțat prin campania „Iunie – Luna curățeniei în județul Bihor” (foto)

164
Parc de recreere în Cociuba Mare

Primăria Cociuba Mare, unul dintre cei șase câștigători ai locului I în cadrul concursului „Campionatul bihorean al curățeniei”, a decontat premiul de 100.000 de lei prin amenajarea unui parc.

Primăria a amenajat în centrul localității Cociuba Mare o zona de recreere, care constă în realizarea unei alei principale, pergole, a unui loc de joaca pentru copii, bănci, spații verzi și o piațetă. Suprafața totala este de 2.000 mp.

Pe latura sudică a amplasamentului se află un loc de joacă pentru copii și două mese de tenis. Locul de joacă este dotat cu tobogan, carusel și leagăn. Prin acest parc s-a armonizat zona centrală, facându-se legătura între primărie, școală, centrul de permanență și sediul poliției.

Valoarea totală a proiectului a fost de 100.000 lei, fără TVA. Firmele care au realizat lucrările sunt SC Flodor Trans SRL și SC Saldecor SRL.

6 premii a câte 100.000 de lei

Vă reamintim că în luna Iunie, ADI Ecolect Group a desfășurat campania „Iunie – Luna curățeniei în județul Bihor”. În cadrul acestei campanii a fost organizat concursul „Campionatul bihorean al curățeniei”. Acesta s-a desfășurat în cele șase zone de implementare a Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor (SMID . Fiecare unitate administrativ-teritorială (UAT) dintr-o zonă a concurat doar cu celelalte UAT-uri din zona sa. Astfel, au fost decernate 18 premii, câte 3 locuri în fiecare zonă.

În urma concursului, șase primării au câștigat câte 100.000 de lei, marele premiu. Potrivit regulamentului, câștigătorii sunt obligați să folosească banii pentru realizarea unui proiect verde (parc, loc de joacă, loc pentru picnic, teren de sport) care trebuie să fie destinat și copiiilor.

Pe lângă Cociuba Mare, ceilalți câștigători sunt Aleșd, Biharia, Marghita, Sălacea și Criștioru de Jos. Vă reamintim că în luna septembrie a fost prezentat proiectul realizat de orașul Aleșd, iar în perioada următoare vor fi prezentate și celelalte investiții.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.