Pantofi sport în valoare de peste 41.000 lei, confiscați de poliţişti

1455
FOTO_1_MARFURI_CONFISCATE-600x779
Foto arhivă IPJ Bihor
 

În perioada 13 – 15 octombrie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat controalele în piețele agroalimentare din municipiul Oradea și la operatori economici, în vederea prevenirii și combaterii actelor ilicite de comerț, a unor activități ilicite privind producerea, contrafacerea, contrabanda, traficul și comercializarea produselor din tutun și pentru a verifica modul în care aceștia utilizează aparatele de marcat electronice fiscale.

În cadrul acțiunii au fost efectuate controlale la 65 de operatori economici, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare totală de 20.000 lei, din care șapte potrivit prevederilor Legii nr.12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și patru potrivit prevederilor O.U.G. nr.28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

De asemenea, au fost confiscate 138 de perechi de încălțăminte sport, de diferite mărci consacrate, în valoare totală de 41.400 lei, deținute și comercializate fără documente legale, 970 lei a căror prezență în casele de marcat nu a putut fi justificată și 3.700 de țigarete marcate necorespunzător.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.