19.2 C
Aleşd
duminică, 23 iunie 2024
Blue Container Aleșd

Orașul ucrainean Ivano-Frankivsks solicită sprijinul Primăriei Oradea 

 

Primăria Oradea a fost solicitată să sprijine logistic și sanitar orașul Ivano-Frankivsk din Ucraina, cu care municipalitatea are încheiat un acord de înfrățire din anul 2003. În adresa oficială semnată chiar de primarul comunității ucrainiene se precizează:

„Am fi recunoscători dacă Consiliul Local al Municpiului Oradea și-ar arăta solidaritatea și suportul către comunitatea noastră. Apreciem cooperarea noastră și realizările comune și tindem să credem că avem un aliat în rândul orașele înfrățite cu noi. Vă rugăm să luați în considerare posibilitatea de a ne oferi sprijin pentru a veni în întâmpinarea nevoilor de apărare teritorială și protecție civilă. În aceste timpuri grele pe care Ucraina le experimentează, suportul pe care ni l-ați putea oferi ne-ar ajuta să depășim tensiunile din spațiul european”, a transmis, într-o scrisoare oficială, Ruslan Martsinkiv, primarul din Ivano-Frankivsk.

Prin această adresă, ne sunt solicitate bunuri precum:

–  echipamente de comunicare și supraveghere (stații radio, baterii, binoclu etc.);

–  uniforme (ținută de camuflaj, ochelari speciali, genunchiere, cotiere, bocanci, saci de dormit etc.);

– echipamente medicale: truse de prim ajutor (pansamente sterile, măști, spray nazal și alte medicamente);

– echipamente IT și consumabile (laptop, imprimantă, baterie externă ș.a.).

„Ne dorim să dăm curs acestei solicitări. Momentan, căutăm o procedură legală pentru a putea face acest lucru. Cel mai probabil, ajutorul de urgență va trebui aprobat de Consiliul Local. Suntem solidari cu poporul ucrainean în aceste momente grele și empatizăm cu suferințele acestuia”, a  spus primarul Florin Birta.

Orașul ucrainean Ivano-Frankivsk se află la o distanță de circa 400 de kilometri de Oradea și are o populație de 227.000 de persoane.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,739FaniÎmi place
1,736CititoriConectați-vă
993CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,610AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI