Orășelul Copiilor din Oradea redevine centru de vaccinare

170

Orășelul Copiilor își suspendă activitatea și redevine centru de vaccinare începând de marți, 26 octombrie. 

Centrul de vaccinare de la Orășelul Copiilor va funcționa zilnic, de luni până duminică, de la ora 08.00 la 20.00. Accesul se va face prin intrarea principală, cea de lângă magazinul Supeco. Aici vor funcționa trei fluxuri de vaccinare, două cu vaccinul Pfizer și unul cu vaccinul Johnson & Johnson. Prin deschiderea noului centru de vaccinare este posibilă efectuarea unui număr mai mare de vaccinări într-un timp scurt și în condiții de siguranță sanitară.

Cei care doresc să se vaccineze în Oradea mai au la dispoziție centrul modular din Piața Emanuil Gojdu, unde pot opta pentru vaccinurile Pfizer, Johnson & Johnson, Moderna sau AstraZeneca, centrul de la Colegiul „TraianVuia” sau centrul mobil de la complexul comercial Auchan,unde se pot vaccina cu Pfizer și Johnson & Johnson. Toate centrele sunt deschise zilnic, de la 08.00 la 20.00.

Centrul mobil din Auchan va fi și el deschis toată săptămâna, decizia fiind luată ca urmare a numeroaselor solicitări venite în aceste zile din partea populației. Potrivit hotărârii Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) persoanele nevaccinate au acces în mall pentru vaccinare dacă există un centru de vaccinare amenajat în incinta spațiului comercial.

Un alt centru de vaccinare se află la Spitalul Pelican, unde se administrează serul de la Pfizer.

Menționăm faptul că în România vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 este voluntară și gratuită. Vaccinarea este soluția optimă pentru revenirea la o viață normală, într-un mediu favorabil și sigur.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.