Oradea, în continuă dezvoltare

440

Oradea continuă ascensiunea în zona dezvoltării imobiliare, dovadă stând proiectele depuse de investitori ajunse pe masa Comisiei Municipale de Urbanism şi Amenajare a Teritoriului (CMUAT) Oradea. 

În ședința CMUAT, din această săptămână, au fost analizate 35 de lucrări, din care 19 în comisia mare CMUAT și 16 în subcomisia operativă. Dintre aceste lucrări analizate de specialiști, menționăm cele mai reprezentative pentru comisia din această săptămână. 

Bloc de locuințe pe str. Constantin Noica

O zonă insalubră din cartierul orădean Nufărul își va schimba înfățișarea. Un investitor și-a propus să construiască un bloc de locuințe cu 60 de apartamente. 

SC IRSIM COM SRL a solicitat aviz pentru demolarea subsolului existent și construirea unui imobil de locuințe colective cu funcțiuni complementare comerciale și de servicii, regim maxim de înălțime 2S+P+12E, pe strada Constantin Noica, nr. 29. Astfel, se vor realiza 60 de apartamente și 63 de locuri de parcare la subsol, spații verzi, locuri de joacă pentru copii și o platformă destinată colectării deșeurilor menajere, accesibilă din spațiul public. Accesul pietonal se va face din strada Constantin Noica. În CMUAT a primit aviz favorabil.

“Interesul investitorilor, atât pe zona comercială, de servicii, cât și pentru sectorul imobiliar, ne arată, încă o dată, că Oradea este un oraș în plină ascensiune. Comisia Municipală de Urbanism și Amenajare a Teritoriului depune eforturi pentru a analiza obiectiv și a acorda o consultanță cât mai bună celor care doresc să dezvolte proiecte pentru ca, în final, imaginea municipiului să fie aceea a unui oraș care se dezvoltă în armonie, păstrând echilibrul între patrimonial existent și actualele tendințe arhitecturale.”, a precizat viceprimarul Arina Moș. 

Locuințe colective pe str. Libertății

Un bloc de 11 apartamente se va construi pe str. Libertății, nr. 3 din Oradea, în vecinătatea restaurantului Crinul Alb. 

SC Lotus SA a solicitat aviz consultativ pentru desființarea clădirii existente (o casă) și construirea unui imobil de locuințe colective cu spațiu de alimentație publică la parter. În concordanță cu prevederile din Planul Urbanistic General (PUG) se propune o clădire în regim de înălțime S+P+2E+2etaje retrase cu 11 apartamente și 12 locuri de parcare subterane. Pentru realizarea investiției în forma prezentată, solicitantul propune Primăriei Municipiului Oradea concesionarea unei suprafețe de teren de 134 de metri pătrați, care se va alătura suprafeței pe care ei o dețin în proprietate.

Magazin de bricolaj pe str. Uzinelor

Oradea va avea încă un depozit de materiale de construcții, întins pe nu mai puțin de 10.000 de metri pătrați, pe strada Uzinelor nr. 10. Acesta va răspunde necesităților unei industrii a construcțiilor aflată în plină ascensiune. 

Sc Metalica S.A a solicitat CMUAT aviz de oportunitate pentru elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) în vederea modificării zonei funcționale UTREi- zonă destinată activităților industriale, în zonă UTREt- zonă destinată activităților economice terțiare pentru construirea unui magazin de bricolaj, pe strada Uzinelor.

Comisia a emis aviz de oportunitate favorabil prin care s-a stabilit zona de studiu, respectiv întreaga incintă a SC Metalica. Urmează ca solicitantul să procedeze la anunțarea intenției privind elaborarea documentației de urbanism și întocmirea PUZ-ului.  Solicitantul își va restrânge activitatea pe o zonă mai mică din incintă, continuând desfășurarea producției pe suprafața rămasă, iar pe restul terenului se va construi respectivul depozit.  

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.