O turistă și-a rupt piciorul la Coada Lacului

1036
Foto © Salvamont Salvaspeo Bihor
 

O turistă care se afla în urcare spre belvederea „Piatra Bulzului”, pe traseul turistic Meziad – Barajul Leșu, a fost recuperată de un echipaj de la Salvamont-Salvaspeo Bihor, după ce și-a rupt piciorul.

„În jurul orelor 14:45 primul echipaj Salvamont a joncționat cu echipajul S.A.J. Bihor, salvatorii deplasându-se la victimă. Aceasta contractase o entorsă severă (posibil asociată cu o fractură) și o plagă hemoragică, toate la nivelul gleznei. După acordarea prim-ajutorului medical, doamna a fost imobilizată și evacuată pînă la drum, iar în jurul orelor 16:00 accidentata era urcată în ambulanța S.A.J. Bihor unde a primit în continuare îngrijirile necesare în vederea transportării, în siguranță, la spital”, au declarat salvamontiștii.

Salvamontiştii bihoreni avertizează turiști să fie echipaţi corespunzător, să se intereseze de starea vremii şi a traseelor montane, înainte de a escalada muntele.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.