O singură elevă din țară a reușit performanța de a obține media maximă la examenul de Bacalaureat. Ea este din Oradea

675
Sonia Goilean
FOTO: Facebook
 

Rata de promovare în județul Bihor (înainte de contestații) înregistrată de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului de Bacalaureat în sesiunea august-septembrie 2020, este de 33,14%. Din sesiunea curentă, rata de promovare este de 36,96%iar din sesiunile anterioare, 27,4%

 

În sesiunea august-septembrie 2020, au promovat 345 de candidați, dintr-un total de 1041 candidați prezenți. Dintre aceștia, 231 candidați sunt din promoția curentă, iar 114 de candidați sunt din promoțiile anterioare. Precizăm că 232 candidați au absentat, iar 5 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceștia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului național de Bacalaureat.

1 candidat de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Oradea a obținut media 10

Ministerul Educației și Cercetării a anunțat că media generală 10, obținută de Sonia Goilean în sesiunea de toamnă a bacalaureatului, este o premieră a ultimilor 18 ani pentru această sesiune.

Sonia este o tânără hotărâtă, ambițioasă, inteligentă, care dorește să-și construiască o carieră în Psihologie. Pentru examenul de Bacalaureat, Sonia s-a pregătit constant. Și-a dozat bine timpul pentru a parcurge materiile de examen, dar a avut timp și pentru relaxare.

„Sunt foarte fericită pentru reușită. Mă bucur mult că efortul depus în acest an școlar și nu numai, se poate oglindi în rezultatele pe care am reușit să le obțin. Sunt mândră că sunt absolventă a Colegiului Național «Mihai Eminescu» și țin să le mulțumesc tuturor profesorilor care au contribuit la pregătirea mea. Voi urma Facultatea de Psihologie. Sunt atrasă de complexitatea unui om și de personalitatea acestuia. Am și o latură creativă foarte bine dezvoltată și deși sunt emotivă din fire, îmi place să interacționez cu oamenii”, a spus Sonia Goilean pentru bihon.ro.

Precizăm că media minimă de promovare a examenului este 6 (șase), iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5 (cinci). Procentul de promovare este calculat din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi.

De asemenea rezultatele (înainte de contestaţii) au fost afișate miercuri, 2 septembrie, în centrele de examen şi pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro. La fel ca în prima sesiune, rezultatele sunt publicate prin anonimizare, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, tot astăzi, în intervalul orar       14:00 – 20:00. În cazul formulării și transmiterii în sistem electronic a contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie. 

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.